Gemeente Aalsmeer biedt hulp met ‘Onder de Pannen’ project

Aalsmeer – In reactie op de toenemende woningnood als gevolg van scheidingen en faillissementen, heeft de gemeente Aalsmeer zich aangesloten bij het project ‘Onder de Pannen’. Hierbij kunnen inwoners van Aalsmeer een kamer verhuren aan stadsgenoten die tijdelijk geen onderkomen hebben. Wethouder Kikkert benadrukt het belang van dit project als een vangnet voor mensen in moeilijke situaties, waardoor ze tijd en ruimte krijgen om hun problemen op te lossen.

Elke Aalsmeerse inwoner met een woning kan zich aanmelden als verhuurder, inclusief sociale huurwoningen. Mensen met uitkeringen of toeslagen worden niet gekort dankzij samenwerking met de gemeente Aalsmeer, Eigen Haard en Vesteda. Deelnemende verhuurders verdienen bij, terwijl ze anderen de kans geven hun leven weer op te pakken. Huurders hebben 12 maanden om permanente woonruimte te vinden.

‘Onder de Pannen’ is gericht op praktische ondersteuning, met screening en matching van huurder en verhuurder. Het project biedt begeleiding aan huurders tijdens hun zoektocht naar permanente woonruimte. Aanmeldingen voor verhuur zijn nu mogelijk op onderdepannen.nl. Meer informatie is te vinden op www.onderdepannen.nl.

Gepubliceerd: 12 december 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×