Gemeente verwerft historische praam voor representatieve doeleinden

Aalsmeer – De Gemeente Aalsmeer heeft de meer dan tachtig jaar oude praam van de Historische Tuin overgenomen, die recent te koop werd aangeboden. Na restauratie zal de praam een “representatieve functie” vervullen. De praam, oorspronkelijk gebouwd rond 1940 door scheepswerf Van Dam, werd gebruikt door kweker Aldert Keessen en later door de Historische Tuin voor transport van seringen en snoeiwerkzaamheden langs de waterkant. Met een bod van €3.000 werd burgemeester Gido Oude Kotte namens de gemeente de hoogste bieder.

De aankoop, bekendgemaakt tijdens de vrijwilligersbijeenkomst van de Stichting Historisch Aalsmeer op 15 december, is niet alleen bedoeld voor het behoud van cultureel erfgoed, maar ook als steunbetuiging aan de lokale geschiedenis. Oude Kotte benadrukte dat de aankoop een gebaar is naar allen die zich inzetten voor de Historische Tuin en Oud Aalsmeer, verenigd in de Stichting Historisch Aalsmeer. Na restauratie zal de praam worden ingezet voor maatschappelijke projecten en initiatieven. De burgemeester voegde eraan toe dat de praam zeker niet stil zal liggen en dat deze deel zal nemen aan evenementen zoals de Pramenrace.

Gepubliceerd: 19 december 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×