Jeugdgezondheidszorg GGD neemt opvoedspreekuren over

Aalsmeer – Vanaf 1 januari 2024 zal Jeugdgezondheidszorg (JGZ) van de GGD Amsterdam/Amstelland de opvoedspreekuren van Opvoedadvies SEZO overnemen. Deze spreekuren richten zich op ouders in de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer met kinderen tussen 0 en 18 jaar die vragen of problemen ervaren bij de opvoeding.

Het opvoeden van kinderen tot zelfstandige volwassenen kan uitdagend zijn en JGZ biedt nu ondersteuning aan ouders met vragen zoals: “Waarom luistert mijn kind zo slecht?” of “Hoe krijg ik mijn kind aan het slapen?”. Wethouder jeugd Bart Kabout benadrukt het belang van laagdrempelige ondersteuning voor ouders.

De opvoedadviseur voor Amstelveen en Aalsmeer, Lara Harzing, begeleidt ouders in één of meerdere gesprekken om een aanpak te vinden die past bij hun gezinssituatie. Het opvoedspreekuur, dat vorig jaar door zo’n 70 gezinnen in Aalsmeer werd benut, biedt telefonische, online en fysieke consultaties in het Nederlands en Engels zonder verwijsbrief. Aanmeldingen zijn mogelijk via telefoon (06-23370578) of e-mail (jgzopvoedspreekuur@ggd.amsterdam.nl).

 

Gepubliceerd: 18 december 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×