'WaterRijk Aalsmeer' officieel gelanceerd

Aalsmeer – Het lokale initiatief ‘WaterRijk Aalsmeer’ is succesvol van start gegaan, gesteund door financiële steun van de gemeente Aalsmeer. Het project heeft als primaire doelstelling om basisschoolleerlingen vertrouwd te maken met het Westeinderplassengebied, met als langetermijndoel het bevorderen van respectvol gedrag tegenover de waardevolle natuur en kwetsbare omgeving.

Burgemeester Gido Oude Kotte benadrukt het belang van preventie en gelooft dat het programma, gericht op kinderen in Aalsmeer en Kudelstaart, een positieve invloed zal hebben op hun gedrag in het gebied. Het programma biedt kosteloze bezoeken aan diverse locaties voor basisschoolkinderen, inclusief een educatieve film en rondvaart.

Waterveiligheid
Partners zoals de Stichting Historisch Aalsmeer, oud basisschooldirecteur Jan van Veen en videomaker Ton Offerman, zijn nauw betrokken bij het programma. Ze streven naar het overdragen van waardevolle kennis over de regio naar de nieuwe generatie, met het uiteindelijke doel om ‘rangers’ voor het Westeinderplassengebied te creëren. Het programma streeft niet alleen naar natuureducatie, maar ook naar grotere waterveiligheid en verminderde overlast. Ferry den Edel, verantwoordelijk voor de waterveiligheid bij de gemeente, gelooft dat educatie een preventieve werking zal hebben, mogelijk resulterend in minder inzet van politie en handhaving in de toekomst.

Er zijn plannen voor een ‘WaterMaand Aalsmeer’ in juni, waarbij verschillende activiteiten zullen plaatsvinden om de belangen van belanghebbenden, zoals jachthavens, milieuorganisaties en het bedrijfsleven, hun standpunten kenbaar kunnen maken met betrekking tot rustig varen, het voorkomen van overlast en het behoud van de natuurlijke omgeving.

Gepubliceerd: 1 december 2023

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×