Bomenrenovatie in Aalsmeer en Kudelstaart

Aalsmeer/Kudelstaart – De gemeente Aalsmeer begint de komende weken met een grootschalige bomenrenovatie, gericht op het onderhoud van het groen in de regio. Oude of zieke bomen worden verwijderd en vervangen door nieuwe exemplaren. Gelijktijdig wordt een veiligheidscontrole van de bomen geïnitieerd. Jaarlijks controleert de gemeente een derde van haar bomen op ziekte, plagen, dood hout en slechte groeiomstandigheden. In sommige gevallen volstaat het verwijderen van dood hout of het snoeien van aangetast hout, maar uit veiligheidsoverwegingen en vanwege ziekte worden ook bomen verwijderd.

De gemeente streeft ernaar de verwijderde bomen in het volgende plantseizoen een-op-een te vervangen door nieuwe exemplaren. Soms is herbeplanting op dezelfde locatie niet mogelijk vanwege ruimtegebrek of infrastructuur, maar de gemeente zoekt dan naar een geschikte alternatieve locatie. Deze bomenrenovatie is essentieel voor het behoud van een gezond bomenbestand in Aalsmeer, waarbij rekening wordt gehouden met het broedseizoen van vogels. Voor vragen over de renovatie en groenonderhoud kan contact opgenomen worden met projectmanager Groen Jasper Schulp via j.schulp@amstelveen.nl.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 3 januari 2024

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×