Ontdek de Winterpracht tijdens 'Snertwandeling'

Aalsmeer – Hoewel het reguliere bezoekseizoen van museum Historische Tuin voorbij is, bruist het nog altijd van activiteit in het tuinbouwmuseum. Op zaterdag 13 januari nodigt het museum liefhebbers uit voor een boeiende ‘snertwandeling’, geleid door een ervaren gids.

De route voert langs de diverse kassen en het uitgestrekte perceel van het museum, waar bezoekers een inkijkje krijgen in de rijke tuinbouwhistorie van de regio. Van bekende bloemen tot verrassende en exotische gewassen in de kasjes, de Historische Tuin biedt in elk seizoen nieuwe ontdekkingen, zelfs voor frequente bezoekers.

De wandeling, die ongeveer een uur duurt, legt de focus op gewassen die juist in de winterperiode tot leven komen. Daarnaast worden de historische opstallen van de Tuin, gevestigd op de voormalige kwekerij Dahlia Maarse, belicht. Na afloop kunnen deelnemers genieten van een warm kopje snert (erwtensoep) om op te warmen.

De ‘snertwandeling’ start op zaterdag 13 januari om 14.00 uur. Deelname kost € 6,50, inclusief koffie/thee en soep. Donateurs van Historisch Aalsmeer betalen € 5,-. Aanmelden kan via deze link. Voor wie deze kans mist, volgt op zaterdag 17 februari een tweede snertwandeling.

Gepubliceerd: 3 januari 2024

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×