Storm Henk vernielt insectenhotel

Aalsmeer – Het nieuwe jaar is stormachtig begonnen met storm Henk. Ook de regio Aalsmeer ontkwam niet aan de harde wind en vele regen. Toch lijkt het dat de storm voor weinig schade heeft gezorgd. Dat geldt echter niet voor Boerenvreugd. Op de kinderboerderij bleek het insectenhotel niet bestand tegen de sterke wind. Ondanks dat het insectenhotel al vele stormen doorstaan heeft, bleek Henk te sterk en werd het hotel volledig omver geblazen.

Het insectenhotel werd goed bewoond met metselbijen, lieveheersbeestjes en andere kriebelbeestjes. Ook een koolmeespaartje behoorde tot de vaste hotelgasten. Achter een paar boomstammetjes hadden zij ieder voorjaar een nestje. Het insectenhotel viel in de smaak bij de dieren, maar de schade aan het insectenhotel door de storm is groot. Het hotel is veranderd in een puinhoop en het lijkt erop dat repareren niet mogelijk is.

Naast de harde wind, is er ook veel water gevallen de laatste periode, met veel plassen en ondergelopen weilanden tot gevolg. Tot nu toe hebben zich echter geen grote problemen voorgedaan.

Gepubliceerd: 3 januari 2024

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×