Column: '2023'

Op radioaalsmeer.nl verschijnt iedere zondag een nieuwe column geschreven door en voor een Aalsmeerder of Kudelstaarter. Deze week de 9e column van Kim Maarse-Verschueren: ‘2023’. Door een foutje is deze vorige week niet gepubliceerd, daarom dit weekend twee columns.

Aan mij de eer (ja, dat vind ik echt) om de laatste Radio Aalsmeer column van 2023 te schrijven. En laten we eerlijk zijn, dan ontkomen we er natuurlijk niet aan om terug te blikken op dit jaar.

Het was het jaar van de discussie over een fietsstraat bij Baanvak/Wissel en een tweede supermarkt in Kudelstaart. In 2023 was je team Dick Kuin, team Robert van Rijn of team wat-een-zooitje-maken-ze-er-van. We sprongen in de bres om het Flower Art Museum te redden.
We mopperden (naar mijn mening wat te veel) op onder andere de Zijdstraat die openlag, weer begaanbaar was, toch weer open werd gebroken, maar waar we uiteindelijk nu heerlijk kunnen winkelen. Ook de rotondes in Aalsmeer zijn in 2023 een veel besproken (mopper)punt, net zoals het wel/niet bijhouden van de groenvoorzieningen, de vliegtuigen en het wel of niet mogen bbq-en aan het (prachtige) Waterfront.

2023 was ook het jaar van de sering. De Historische Tuin liet ons genieten van prachtige tentoonstellingen en dankzij Saskia Veenswijk is Aalsmeer een prachtig lied rijker over dit oer-Aalsmeerse product. Het regende dit jaar 13 onderscheidingen bij de lintjesregen in Aalsmeer, de Burgemeester ging onder de hamer bij de veiling Kudelstaart voor Kudelstaart en we verwelkomden nieuwe wethouder Sven Spaargaren.

Naast al het “grote mensen” nieuws maakte de Aalsmeerse jeugd ook 2023 tot een mooi jaar. Vera werd gekozen tot onze nieuwe Kinderburgemeester en startte met een prachtig initiatief van zwaai-stenen door Aalsmeer en Kudelstaart, zodat we elkaar weer zien. Valentijn zorgde op zijn skelter voor een schoon Aalsmeer. Er werd een prachtige speeltuin geopend waar iedereen in kan spelen en mee mag doen. Scholen streden fanatiek met en tegen elkaar bij het mini-voetbal toernooi.  En honderden kinderen hadden het weekend van hun leven bij het Weekaatje en nog eens honderden kinderen (en ouders) trotseerden de regen bij de intocht van Sinterklaas.

We waren in 2023 in de ban van de “Crompouce”, hadden een (klets)natte zomer maar een prachtig mooie maand september. We kleurden tot twee keer toe een vakje rood voor de Provincie en de Tweede Kamer verkiezingen, drie keer als je ook wilde meestemmen of de pieten hun schoen mochten zetten. En “Aalsmeer” van DJ Aversion ft. Jan Leliveld werd weer de nummer 1 in de Radio Aalsmeer Top 100.

Met 2023 bijna achter ons is er heel veel om naar uit te kijken in het jaar dat voor ons ligt. De gezelligheid op het water tijdens de Pramenrace en hopelijk ook tijdens de Junior Pramenrace. De feestelijke klanken tijdens de Feestweek Aalsmeer, de prachtige kunstwerken tijdens de Kunstroute en de gezelligheid en blijheid tijdens DownTown Ophelia. Maar in 2024 kunnen de wandelschoenen weer aan want de Avond4Daagse in Aalsmeer komt terug. Hopen we de Sint in Aalsmeer weer te mogen verwelkomen en beleven we met elkaar weer een heerlijke Aalsmeerse Zomeravond. Kunnen we weer schatten gaan zoeken tijdens de Rommelroute, elkaar ontmoeten op het Raadhuisplein tijdens Koningsdag en samen genieten van het prachtige vuurwerk en de verlichte boten in september. Dit alles…ja dat vind je alleen bij ons in….(zing je even mee)

Dorp van de kleurrijke tradities
Hier is alles wat je hart begeert
Dat vind je alleen
Bij ons
In Aalsmeer

Ik wens iedereen een kleurrijk jaar toe, gevuld met heerlijke Aalsmeerse tradities. Een jaar waarin we misschien iets minder mopperen en volop genieten met elkaar van ons mooie Aalsmeer.

Kim Maarse-Verschueren is 39 jaar, geboren en getogen in Aalsmeer.  Ze is getrouwd met Bas, mama van Fay (11 jaar) en Fedde (6 jaar). Lacht graag, heeft fibromyalgie, heeft soms moeite met die “lat” en zou het liefst in de Efteling willen wonen. Naast dat Kim werkzaam is bij Yuverta VMBO Aalsmeer, maakt zij samen met haar dochter een Podcast genaamd “De Brugcast”, die gaat over het gaan naar de brugklas. Ze schrijft graag over de dingen die zij meemaakt in haar dagelijks leven.

Gepubliceerd: 6 januari 2024

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×