Carnaval bij 'EchtWel'

Het is bijna zo ver, want op 9 februari start een meer dan vijftig jaar oude traditie in Kudelstaart: Carnaval. En bij het jeugdprogramma ‘EchtWel’ staan Esther en Sem hier samen met een aantal Pretpeurders uitgebreid bij stil op donderdagavond 1 februari om 19.00 uur.


Carnavalsvereniging De Pretpeurders is halverwege jaren zestig van de vorige eeuw opgericht door de Kudelstaartse pastoor Van Dijk. Hij beoogde het carnaval een feest en ontmoetingsplaats te laten zijn voor jong en oud in Kudelstaart en omstreken. 
Vanuit die gedachte zijn De Pretpeurders meer dan alleen een carnavalsvereniging. De Raad van Elf en aanhang zijn gedurende het hele jaar op diverse fronten actief. Zo organiseert de vereniging onder andere de Feestweek Kudelstaart en de jaarlijkse Sinterklaasintocht.


In de studio praten ze met de nieuwe jeugdprinses Fienna en jeugdprins Mateusz over het ‘Historisch Carnaval’ in Poelgilderdam en wat er dit jaar allemaal op de agenda staat.
Ze komen niet alleen maar samen met de nieuwe Prins Auke den Eerste en voormalig Prins Carnaval Richard, die nu Grootvorst is. 


Hebben jullie een leuke vraag voor een van de gasten? Mail deze voor donderdag naar esther@radioaalsmeer.nl. Meeluisteren naar ‘EchtWel’ kan overal ter wereld 1 februari vanaf 19:00 uur via www.radioaalsmeer.nl

Foto: De Pretpeurders

Gepubliceerd: 28 januari 2024

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×