Help kwetsbare kinderen aan een zorgeloze zomer

Aalsmeer – Europa Kinderhulp roept gezinnen in Noord-Holland op om deze zomer gastgezinnen te worden voor kwetsbare kinderen uit Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk en Nederland. De kinderen komen uit moeilijke thuissituaties, variërend van financiële problemen tot sociale problemen zoals een gebrek aan aandacht of speelruimte. Het initiatief, dat al zestig jaar bestaat, benadrukt dat het tijdens de vakantie niet draait om dure uitjes, maar om eenvoudige, waardevolle momenten zoals fietsen, knutselen, wandelen in het bos of aan de kust.

Veel gezinnen in Noord-Holland, ook in Aalsmeer, hebben al jarenlang een hechte band opgebouwd met vakantiekinderen, maar door de groeiende vraag naar onbezorgde vakanties wordt gezocht naar nieuwe gastgezinnen. Gezinnen, alleenstaanden of stellen zonder kinderen worden uitgenodigd om deel te nemen. De vakanties vinden plaats in juli en augustus, duren ongeveer twee weken. Meer informatie is te vinden op www.europakinderhulp.nl. Ouders met kinderen in een lastige thuissituatie kunnen hun kinderen ook aanmelden voor een vakantie via de website onder het kopje “Kind op Reis”.

Gepubliceerd: 29 januari 2024

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×