Kinderraad: "Doe allemaal mee aan Warmetruiendag"

Aalsmeer – De kinderraad van Aalsmeer en Kudelstaart roept alle inwoners op om deel te nemen aan Warmetruiendag op 2 februari onder het motto ‘Verwarm jezelf, niet de wereld’. Op deze dag wordt iedereen aangemoedigd een warme trui te dragen en de verwarming enkele graden lager te zetten. Een vertegenwoordiging van de kinderraad zal op 1 februari de gemeenteraad vragen om ook mee te doen aan deze milieuvriendelijke actie.

Door de verwarming slechts 1 graad lager te zetten, kan op één dag het jaarlijkse energieverbruik van Amsterdam worden bespaard. Hiermee toont Warmetruiendag de kracht van collectieve inspanningen voor een duurzamere wereld. Het besparen van slechts 1 graad gedurende een heel stookseizoen leidt tot een CO₂-besparing van 1 megaton, bijna 30% van de beoogde CO₂-reductie in de Nederlandse gebouwde omgeving tegen 2030.

Wethouder Willem Kikkert van duurzaamheid benadrukt de eenvoud en nuttigheid van de actie, waarbij deelnemers niet alleen energie besparen, maar ook bewuster omgaan met energie. Onderzoek toont aan dat 1 op de 5 mensen na deelname aan Warmetruiendag zich bewuster gedraagt ten opzichte van energiegebruik. De kinderraad zal gedurende hun zittingsperiode blijven streven naar bewust energiegebruik, met plannen om kinderen op te leiden tot energiecoaches en gastlessen te geven over energiebesparing in basisscholen.

Gepubliceerd: 23 januari 2024

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×