Nieuwe ronde Tuinbouw Battle

Kudelstaart – Op 8 januari gaf wethouder Bart Kabout het startschot voor een nieuwe ronde van de Tuinbouw Battle op basisscholen in Aalsmeer. Leerlingen van OBS Kudelstaart, Oosteinderschool en IKC Triade zullen zelf tulpen kweken, oogsten en verkopen met behulp van speciale verlichting, tijdschakelaars en vrijwilligers. De Tuinbouw Battle, een initiatief om leerlingen vertrouwd te maken met de tuinbouwsector, biedt hen een praktische ervaring in het kweken van tulpen en het beheren van de gehele procesketen, van teelttechniek tot marketing en verkoop.

Wethouder Kabout benadrukte het belang van de Tuinbouw Battle als een laagdrempelige kennismaking met de innovatieve groene wereld, waar bedrijven in de regio Aalsmeer moeite hebben met het vinden van gekwalificeerd personeel. Dit jaar nemen 15 klassen van basisscholen uit Aalsmeer, Kudelstaart en Uithoorn deel aan de uitdagende competitie, waarbij scholen strijden om de hoogste opbrengst, het mooiste verslag of het leukste doel met hun tulpenoogst.

Gepubliceerd: 9 januari 2024

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×