Burgemeester sluit loodsen wegens hennepteelt

Aalsmeer – Op maandag 19 februari heeft Burgemeester Oude Kotte van Aalsmeer twee loodsen aan de Oosteinderweg voor drie maanden gesloten vanwege recente ontdekkingen van hennepkwekerijen in december. De politie trof in december 2023 op twee locaties in totaal 398 hennepplanten aan, wat resulteerde in directe ontmanteling van de kwekerijen en vernietiging van de planten.

De burgemeester handhaaft een beleid waarbij elk pand in de gemeente tijdelijk wordt gesloten bij ontdekking van drugshandel, hennepkwekerijen of voorbereidende activiteiten hiervoor. Deze maatregelen dienen als een krachtig signaal aan zowel criminelen als buurtbewoners dat er actie wordt ondernomen tegen dergelijke activiteiten die de openbare veiligheid bedreigen.

De gemeente benadrukt de ernstige risico’s die gepaard gaan met hennepteelt en drugshandel, met name vanwege de veiligheidsproblemen door gebruikte apparatuur. Burgemeester Oude Kotte adviseert pandeigenaren om regelmatig controle uit te voeren om langdurige sluitingen te voorkomen.

Het publiek wordt aangemoedigd om verdachte signalen van hennepteelt of drugslaboratoria te melden bij de politie om de veiligheid van de gemeenschap te waarborgen.

Gepubliceerd: 19 februari 2024

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×