Hartstichting geeft Piet Bon mogelijkheid tot wetenschappelijk onderzoek

Aalsmeer – In een unieke samenwerking tussen de Hartstichting en ZonMw, leidt Aalsmeerder Piet Bon (77) samen met Maarten Kloosterman (81) een burgerwetenschapsproject om de mogelijke connectie tussen roeien en aneurysma’s te onderzoeken. Nadat bij voormalige olympische roeiers een verwijde aorta werd vastgesteld, willen zij dieper ingaan op de relatie tussen deze topsport en de genoemde aandoening.

Dit baanbrekende initiatief, waarbij burgers onderzoek initiëren en uitvoeren in samenwerking met professionele wetenschappers, vertegenwoordigt een primeur voor de Hartstichting. Met steun van 130 oud-toproeiers en een toegewijde cardioloog-onderzoeker, staat het project klaar om nieuwe inzichten te bieden in de complexe dynamiek tussen topsport en vaatziekten. Financiering is echter cruciaal voor verdere voortgang.

Tot 19 maart kunnen burgers met onderzoeksvoorstellen zich aanmelden als burgerwetenschapper voor dit innovatieve project. Op 17 april worden de geselecteerde projecten bekendgemaakt, waarna verdere ontwikkeling zal plaatsvinden. Dit onderstreept de voortdurende inspanningen van de Hartstichting om onderzoek te stimuleren dat aansluit bij de behoeften van de samenleving.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 19 februari 2024

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×