Emotioneel afscheid van wijkoverleg Hornmeer

Aalsmeeer – Het Buurthuis Hornmeer was vorige week het toneel van een ontroerend moment: het voorlopig laatste wijkoverleg Hornmeer vond plaats. Hans van der Neut Kolfschoten, het enige overgebleven bestuurslid, nam afscheid als voorzitter, secretaris en penningmeester. Ondanks dit afscheid slaagde Van der Neut Kolfschoten erin de avond boeiend te maken met relevante onderwerpen op de agenda, waaronder nieuwbouwontwikkelingen en waterbeleid in de wijk.

Wethouder Kikkert benadrukte het belang van het overleg, maar de gemeente laat de doorstart afhangen van initiatief vanuit de bewoners. Hoewel er algemene steun was, stond niemand op om het voorzitterschap over te nemen. Een emotioneel pleidooi van een bewoner werd ook niet gevolgd door actie.

Het afscheid van Van der Neut Kolfschoten werd gemarkeerd met een warm applaus en bloemen. Nu is het afwachten of bewoners het overleg nieuw leven inblazen. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden contact opnemen met buurtverbinder Frans Huijbregts van Participe Amstelland.

Gepubliceerd: 20 februari 2024

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×