Jaarlijkse bomenrenovatie: 130 nieuwe bomen geplant

Aalsmeer – Op 14 februari lanceerde de gemeente Aalsmeer de jaarlijkse bomenrenovatie, met wethouder Sven Spaargaren die een van de bomen symbolisch terugplaatste. Elke januari controleert de gemeente een derde van haar bomen op ziekten en groeicondities. Sommige bomen hebben slechts snoeiwerk nodig, terwijl anderen vanwege veiligheid en gezondheidsredenen worden verwijderd.

In totaal worden 130 nieuwe bomen geplant, waarvan er al 30 zijn geplant sinds januari. De resterende 100 zullen worden verdeeld over Aalsmeer en Kudelstaart. Gelijktijdig met de renovatie begon ook de jaarlijkse veiligheidscontrole, waarbij zieke of onveilige bomen worden verwijderd en vervangen. De gemeente zorgt ervoor dat bomen die niet op dezelfde locatie kunnen worden geplaatst, elders worden herplant. Deze inspanningen houden rekening met het broedseizoen van vogels. Met groen voor groen zet de gemeente zich in voor een gezonde en veilige omgeving.

Gepubliceerd: 20 februari 2024

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×