Veel interesse voor herinrichting Ophelialaan

Aalsmeer – Op 14 februari onthulde de gemeente haar plannen voor de herinrichting van het winkelgebied Ophelialaan en omgeving. De infrastructuur en bestrating van de Ophelialaan zijn aan vernieuwing toe, en tegelijkertijd zal het winkelgebied een upgrade ondergaan. De start van de werkzaamheden zijn gepland voor medio 2025 en zullen gefaseerd worden uitgevoerd. Tijdens de bijeenkomst kregen bewoners en winkeliers de kans om hun wensen en aanvullingen op de plannen kenbaar te maken.

Meer dan 65 buurtbewoners en winkeliers woonden de bijeenkomst bij en werden geïnformeerd over de conceptontwerpen van de Ophelialaan en Primulastraat Noord. Veelvoorkomende vragen en wensen betroffen parkeergelegenheid en het vergroenen van het gebied. Ook werden suggesties geopperd met betrekking tot verkeersremmende maatregelen, fiets- en voetgangersveiligheid, snelheidsbeperkingen, laden en lossen, en toegankelijkheid voor mindervaliden.

De eerste fase van het project richt zich op het vernieuwen van de riolering in de Ophelialaan en Primulastraat Noord, waarbij tegelijkertijd het winkelgebied wordt aangepakt. Verdere plannen voor de wijk zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van nutsbedrijven voor voorafgaande werkzaamheden.

Bewoners die niet aanwezig konden zijn, worden aangemoedigd om tot 26 februari contact op te nemen met Jack Smit via jack.smit@amstelveen.nl om hun wensen en aanvullingen door te geven.

Gepubliceerd: 20 februari 2024

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×