Gezocht: Junior Cyber Agents

Aalsmeer – Kinderen in Aalsmeer en Kudelstaart worden aangemoedigd om zich bewust te worden van online gevaren door de gemeente en de politie. HackShield, een online spel, wordt ingezet om kinderen tussen 8 en 12 jaar weerbaar te maken tegen cybercriminaliteit.

Op zaterdag 3 februari organiseerde de bibliotheek Aalsmeer een evenement in de Maakplaats, waar kinderen echte agenten konden ontmoeten, waaronder jeugdagente Kim van der Weij. Tijdens het evenement werd uitgelegd wat cybercriminaliteit inhoudt en hoe kinderen Junior Cyber Agents kunnen worden.

De burgemeester, de kinderburgemeester en Kim deden een oproep aan alle kinderen in Aalsmeer om HackShield te spelen. Het spel behandelt onderwerpen als hacken, phishing en nepnieuws en leert kinderen hoe ze zich online kunnen beschermen. Aanmelden voor HackShield kan op www.joinhackshield.com/gemeente/aalsmeer, waar de kinderen met de hoogste scores later dit jaar worden gehuldigd als de beste Junior Cyber Agents van Aalsmeer tijdens een speciale bijeenkomst met burgemeester Gido Oude Kotte.

Gepubliceerd: 8 februari 2024

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×