Illegale schildpadden aangetroffen op Oosteinderweg

Aalsmeer –  Maandag 12 februari heeft de politie meerdere schildpadden aangetroffen op de Oosteinderweg. Het gaat hier om Moorse of Griekse landschildpadden. Deze dieren zijn illegaal in Nederland, daarom doet de ‘dierenpolitie’ onderzoek naar deze vondst. Heb jij meer informatie over deze schildpadden? Meld dit dan bij de politie en noem daarbij het registratienummer 2024034772. Dit kan via 0900-8844, een politiebureau of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Dierenwelzijn
Het welzijn van dieren heeft niet alleen betrekking op hun leefomgeving en behandeling, maar heeft ook gevolgen voor mensen in hun directe omgeving. Wanneer een van deze aspecten uit balans raakt, kunnen ernstige problemen ontstaan. Voorbeelden van misstanden variëren van onjuiste zorg, zoals ontsnappende slangen, tot verwaarlozing, zoals kapotte hoeven of een hond die achtergelaten wordt in een hete auto. Ook overlast door blaffende honden of excessief veel katten in een buurt, mishandeling, agressieve dieren zoals vechthonden, en zelfs seksueel misbruik van dieren komen voor.

Dierenpolitie
Om dierenmishandeling en -verwaarlozing krachtiger aan te pakken, heeft de overheid maatregelen genomen. In dit kader zijn bij de politie speciale functionarissen aangesteld, bekend als Themahouders Dieren, die informeel ook wel de dierenpolitie worden genoemd. Deze agenten zijn speciaal opgeleid om op te treden tegen dierenmishandeling, bieden hulp aan dieren in nood en streven ernaar om dierenleed te voorkomen.

Indien u getuige bent van een dier in nood door een ongeval, of als u geconfronteerd wordt met mishandeling of verwaarlozing van dieren, wordt u dringend verzocht contact op te nemen met het centrale meldpunt 144. Dit stelt de autoriteiten in staat om snel en adequaat in te grijpen en zo het welzijn van dieren te waarborgen.

Foto: ter illustratie (Pixabay)

Gepubliceerd: 13 februari 2024

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×