Kaagbaan negen weken dicht voor grootschalige renovatie

Schiphol – De Kaagbaan zal van 19 februari tot en met 25 april 2024 buiten gebruik zijn voor uitgebreid onderhoud en vernieuwing. Gedurende deze periode zal de start- en landingsbaan niet beschikbaar zijn voor vliegverkeer, wat resulteert in een verhoogd gebruik van andere start- en landingsbanen op de luchthaven. Dit kan leiden tot meer vliegtuiggeluid in gebieden onder de vliegroutes van deze alternatieve banen.

Het onderhoudsproject omvat een scala aan werkzaamheden, waaronder het vervangen van 86.800 m2 asfaltverharding op de baan en rijbanen, evenals het moderniseren van betonnen delen en verlichtingsarmaturen. Naast de vernieuwing van de Kaagbaan zal ook infrastructuur in de directe omgeving worden aangepakt, waaronder de aanleg van elektriciteitskabels voor verdere elektrificatie van de luchthaven.

Gedurende deze periode zullen vliegtuigen meer gebruik maken van de Zwanenburgbaan, Aalsmeerbaan en Buitenveldertbaan, wat kan leiden tot verhoogd vliegtuiggeluid in omliggende gebieden. Schiphol benadrukt dat zij zich inzetten om de hinder tot een minimum te beperken en dat het onderhoud noodzakelijk is om de veiligheid en bruikbaarheid van de banen te waarborgen.

Foto: Schiphol.nl

Gepubliceerd: 8 februari 2024

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×