Studenten herbouwen insectenhotel

Aalsmeer – Begin januari werd het insectenhotel op kinderboerderij Boerenvreugd omvergeblazen door de storm Henk, waarbij het flink beschadigd raakte. Maar uit deze tegenslag ontstond een prachtig initiatief: Yuverta MBO Aalsmeer schoot te hulp na het zien van het bericht op social media en bood aan om samen met een groep studenten een nieuw insectenhotel te bouwen.

Dit idee werd met open armen ontvangen door de boeren en boerinnen van Boerenvreugd. Onder leiding van groendocent Peter van Baal gingen de enthousiaste studenten aan de slag met de brokstukken van het oude hotel. Deze week kwamen ze terug naar de kinderboerderij om het prachtige nieuwe insectenhotel te plaatsen, dat nu trots bij de vijver staat. Het bestuur van Boerenvreugd is enorm dankbaar voor deze actie.

Gepubliceerd: 8 februari 2024

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×