Provinciale subsidie voor restauratie Fort Kudelstaart

Aalsmeer/Kudelstaart – De provincie Noord-Holland verdeelt bijna € 5,5 miljoen subsidie voor de restauratie van 53 rijksmonumenten. Fort Kudelstaart is een van de gelukkige ontvangers van deze subsidie, samen met Museum Stoomgemaal Halfweg (Haarlemmermeer) en de Grote Kerk Oosthuizen (Edam-Volendam). De subsidie is bedoeld om het behoud van rijksmonumenten te stimuleren, waarbij de nadruk ligt op monumenten zonder woonfunctie, zoals kerken, molens en industrieel erfgoed.

De provincie ontving meer dan 60 subsidieaanvragen voor 2024, wat de grote vraag naar financiële steun voor restauratieprojecten illustreert. De toegewezen subsidie richt zich voornamelijk op religieus erfgoed, waaronder het restaureren van orgels en kerken. Naast religieuze monumenten omvat de subsidie ook musea, molens, een fort, een theater en een Joods herinneringscentrum.

De provincie benadrukt het belang van het behoud en de toegankelijkheid van rijksmonumenten voor het publiek. Noord-Holland telt ongeveer 14.000 rijksmonumenten, duizenden gemeentelijke monumenten en circa 500 provinciale monumenten.

Foto: archieffoto

Gepubliceerd: 29 februari 2024

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×