Aalsmeer neemt opnieuw deel aan NK Tegelwippen

Aalsmeer – Ook dit jaar doet Aalsmeer mee aan het NK Tegelwippen, een initiatief om zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen. Dit helpt de stad groener te maken en beter bestand te zijn tegen extreme weersomstandigheden. Het NK Tegelwippen loopt tot 31 oktober en biedt gratis gebruik van de Tegelservice op specifieke data. Hierbij worden gewipte tegels kosteloos opgehaald.

Wethouder Willem Kikkert benadrukt het belang van deze actie vanwege de toenemende problemen zoals hittestress en wateroverlast door versteende leefomgevingen. Het doel is om tuinen in meer dan 160 gemeenten groener te maken, wat wateroverlast kan voorkomen, verkoeling biedt tijdens hitte, en de biodiversiteit bevordert.

Op de website www.aalsmeer.nl/tegelwippen staat alle informatie over het NK Tegelwippen, inclusief aanmelding voor de gratis tegelservice op de aangewezen ophaaldagen. Het is belangrijk dat de vervangen tegels door groen worden vervangen om gebruik te maken van deze service.

Gepubliceerd: 19 maart 2024

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×