Handballers winnen zevende beker in clubhistorie

Aalsmeer – In het Topsportcentrum in Almere heeft Green Park/Aalsmeer zaterdag Herpertz/Bevo met 24-32 verslagen, waarmee ze voor de zevende keer in de clubhistorie de beker hebben gewonnen.

De eerste helft van de wedstrijd was gelijkopgaand, waarbij de Limburgers tot een score van 5-5 konden bijblijven. Daarna nam Aalsmeer de leiding door vijf opeenvolgende doelpunten te scoren. Een opvallende prestatie was de invalbeurt van Evon Mohlin, die maar liefst zes goals wist te maken in de eerste helft.

Na rust kwam Bevo even terug tot een score van 10-17 dankzij Niek Jordens, maar Aalsmeer hield stand. De Aalsmeerse doelman, René de Knegt, speelde een cruciale rol door meerdere belangrijke reddingen te verrichten.
Ondanks pogingen van Bevo’s trainer/coach Hans van Dijk om het tij te keren door met een zevende veldspeler te spelen, slaagde Bevo er niet in dichterbij te komen. Aalsmeer gaf uiteindelijk de genadeklap met een vlieger van Dennis Vesters op Don Hartog.

De overwinning betekent dat de beker voor het eerst sinds 2008 weer in handen is van Aalsmeer. Beide teams zullen over twee weken aan de HandbalNL League beginnen, met Aalsmeer vol vertrouwen na deze triomf.

Gepubliceerd: 31 maart 2024