In Memoriam: Bram Landzaat

Op woensdag 6 maart j.l. is Bram Landzaat op 81-jarige leeftijd overleden. Bram is altijd een ware sportliefhebber geweest. Landzaat, die meer dan 300 wedstrijden speelde voor VV Aalsmeer, was niet alleen een begaafd voetballer maar ook een toegewijde trainer en jeugdcoach. Zijn inzet en toewijding droegen bij aan de successen van de club, waaronder de promotie naar de hoofdklasse in de jaren zeventig.

Naast zijn passie voor voetbal was Landzaat actief betrokken bij diverse culturele en maatschappelijke activiteiten in Aalsmeer. Zo nam hij het initiatief voor het clublied ‘Zeg Aalsmeer, ga zo door!’ en introduceerde hij Walking Football bij FC Aalsmeer. Zijn veelzijdigheid kwam ook tot uiting in zijn rol als onderwijzer, dorpsdichter en politiek activist.

In de beginperiode van Radio Aalsmeer was Bram ook een van de programmamakers. Hij was één van de presentatoren van het sportprogramma ‘Sportivi-tijd‘ en gaf wekelijks zijn visie op de lokale en landelijke sport in zijn eigen radiocolumn.

Een donkere periode in zijn leven was zijn strijd tegen het syndroom van Guillain-Barré, maar Landzaat overwon deze uitdaging met vastberadenheid en doorzettingsvermogen.

Met zijn markante persoonlijkheid en onvermoeibare inzet zal Bram Landzaat herinnerd worden als een inspirerende figuur binnen de Aalsmeerse gemeenschap en daarbuiten. Zijn nalatenschap zal voortleven in de vele levens die hij heeft aangeraakt en de positieve impact die hij heeft gehad op zijn geliefde club en de mensen om hem heen. Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw Ank, zijn familie en vrienden, en wij wensen hen veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Foto: Aalsmeer Vandaag

Gepubliceerd: 10 maart 2024

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×