Initiatiefnemers DownTown Ophelia geven stokje door

Aalsmeer – De organisatie van DownTown Ophelia wordt overgedragen aan een nieuwe leiding. Ingrid Kranenburg en Ilse Zethof, de oorspronkelijke initiatiefnemers, hebben besloten het stokje door te geven na vijf succesvolle jaren. Het evenement begon als een modeshow voor kinderen met een verstandelijke beperking. De modeshow bleef, maar initiatiefnemers Ingrid Kranenburg van het toenmalige Teddy’s
Kinderkleding en Ilse Zethof als moeder van een zoon met Downsyndroom, dachten groter.

Wat begon als een idee in 2016 groeide uit tot een groots evenement waarbij kinderen met een verstandelijke beperking de kans kregen om verschillende taken uit te voeren bij lokale ondernemers. Dit initiatief werd gesteund door andere ondernemers, vrijwilligers, en sponsors, waardoor het evenement elk jaar groter en succesvoller werd.

Het doel van DownTown Ophelia was om de capaciteiten van mensen met een verstandelijke beperking te tonen en hen meer kansen te geven op de arbeidsmarkt. Dit heeft geleid tot positieve veranderingen en erkenning voor de talenten van deze doelgroep.

De nieuwe organisatie, onder leiding van Frank Wind en Karin Hulleman, bereidt zich voor op de zesde editie van het evenement dat gepland staat op zaterdag 8 juni. Dit belooft opnieuw een feestelijke dag te worden waarbij de inclusie van mensen met een verstandelijke beperking centraal staat.

Foto: Ilse (l) en Ingrid (r)

Gepubliceerd: 13 maart 2024

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×