'Moest dit nou per se' nieuw boek John Stork

Kudelstaart – ‘Moest dit nou per se’, het nieuwe boek van Aalsmeerder John Stork (1950). Een verzameling verhalen, columns, gedichten én carnavalsliedjes die hij in de loop van de jaren geschreven heeft. Hij wilde eigenlijk geen boek meer maken, maar het bloed kruipt nou eenmaal waar het niet kan gaan en nu rolt het van de pers. John heeft al diverse boeken uitgebracht, waaronder ‘Aalsmeer wat gaf jij veel’ en ‘Verwaaid Behang’.

John: “Ik ben begonnen met wat verhaaltjes te schrijven, zoals ik dat in het verleden al eens eerder heb gedaan in het boek ‘Aan het kind, de eer’. Nog één keer duik ik in de wereld van het kind en beleef mee hoe hij het geobserveerde op zijn eigen onnavolgbare wijze heeft verwoord. Hierop volgen de gedichten en hierin probeer ik u gedeeltelijk mee te nemen naar de wat serieuzere en soms wat droevige kant van ons bestaan. Mochten er na dit lezen bij u toch wat tekenen van droefenis zijn blijven hangen, dan kan misschien het laatste gedeelte van dit boek u wat opvrolijken.

Wat hierna komt zijn van oorsprong eigenlijk columns die ik speciaal voor A&K Thuis, het lokale magazine van Mandy van der Zwaard, heb geschreven. Het bleken er wat veel te zijn en bovendien ben ik niet de enige columnist die voor haar schrijft. Dus hebben wij besloten om ze ook voor dit boek te gebruiken. Zij maakte ook dit boek.

Tot slot zijn er ook nog wat carnavaleske of feestgedruisachtige teksten waar u zelf een melodie op kunt maken. Hoe leuk is dat? Lukt het u, dan mag u zich tot de hoempapa-groep rekenen en kunt u met uw vocale kwaliteiten zo in het dweilorkest terecht. Moeilijk kan het niet zijn, want doorgaans lijken al dit soort niemendalletjes qua muzieklijn op elkaar. Het enige wat u in de gaten moet houden is de klemtoon, want het moet wel ‘lopen’. En oh ja, als u tijdens uw experimentele zangpogingen ook nog een beetje aan de buren denkt, dan komt alles goed. Ik hoop dat u veel leesplezier aan deze mengelmoes mag beleven.”

Het boek is alleen verkrijgbaar via www.aenkthuis.nl

Foto: Foto: A&K Thuis

Gepubliceerd: 12 maart 2024

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×