Rechtszaak tegen Nederland wegens PFAS-verontreiniging

Aalsmeer – Knoops’ advocaten brengen namens elf belangenorganisaties waaronder Schiphol Watch een dagvaarding uit tegen de Nederlandse Staat wegens de wijdverbreide PFAS-verontreiniging. De rechtszaak in Den Haag staat gepland voor 7 augustus 2024.

Wat zijn PFAS?
PFAS zijn door mensen gemaakte chemicaliën met ernstige milieueffecten. Ondanks bekende alternatieven blijven ze geproduceerd en gebruikt, wat tot grote verontreiniging heeft geleid. De organisaties dagen de overheid voor de rechter wegens verzuim om burgers, dieren en milieu te beschermen tegen PFAS. De Staat neemt volgens hen onvoldoende maatregelen, ondanks bekende gezondheidsrisico’s.

Eerste collectieve actie
Dit is de eerste collectieve actie tegen de overheid wegens PFAS-verontreiniging. De eisers eisen onder meer dat de Staat alle PFAS-emissies verbiedt en maatregelen neemt om de blootstelling te verminderen. SchipholWatch voert deze zaak aan om omwonenden van vliegvelden te beschermen tegen PFAS-verontreiniging, vooral rond Schiphol en Rotterdam Airport. Andere belangenorganisaties kunnen zich nog aansluiten bij deze rechtszaak.

 

Gepubliceerd: 24 april 2024 om 20:45 uur, geschreven door Mandy van der Zwaard

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×