Gemeente Aalsmeer dringt aan op actie tegen geluidsoverlast Schiphol

Aalsmeer – De gemeente Aalsmeer heeft een dringende brief gestuurd naar de leden van de Eerste en Tweede Kamer, waarin de ernstige geluidsoverlast en gezondheidsrisico’s veroorzaakt door Schipholvluchten worden aankaart. In de brief wordt benadrukt dat de inwoners van Aalsmeer, als enige gemeente in Nederland met drie start- en landingsbanen boven hun grondgebied, continu worden blootgesteld aan geluidshinder en schadelijke stoffen.

Volgens de burgemeester tonen onderzoeken aan dat langdurige blootstelling aan ultrafijn stof van vliegverkeer mogelijk effect heeft op het hart- en vaatstelsel, en zelfs een nadelig effect kan hebben op de ontwikkeling van ongeboren kinderen. Ondanks dat een deel van de inwoners financieel afhankelijk is van de luchthaven, is de situatie onhoudbaar geworden door de toename van vluchten en de constante geluidsbelasting.

De gemeente dringt aan op concrete actie, waarbij gepleit wordt voor een totaal aantal starts en landingen op Schiphol van maximaal 400.000 tot 410.000 per jaar, met een ideale daling naar 375.000 per jaar zoals aanbevolen in een rapport van CE Delft. Daarnaast wordt geëist dat er tussen 23.00 uur en 07.00 uur volledige stilte heerst. De brief benadrukt dat slimmere, stillere en schonere oplossingen noodzakelijk zijn voor de gezondheid en leefbaarheid van de gemeente Aalsmeer.

Link naar de volledige brief: Brief aan de 1e en 2e Kamer

Gepubliceerd: 24 april 2024 om 20:49 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×