Feestelijke ingebruikname nieuwe pont

Aalsmeer – Op woensdag 17 april wordt de gloednieuwe elektrische pont aan de Uiterweg officieel in gebruik genomen. De wethouders Marja Ruigrok van Haarlemmermeer en Bart Kabout van Aalsmeer zullen om 11 uur vertrekken vanaf Rijsenhout richting de Uiterweg voor de feestelijke ceremonie.

Sinds de jaren ’50 vaart er al een pont tussen de Uiterweg in Aalsmeer en de Aalsmeerderdijk in Rijsenhout, oorspronkelijk gestart door Cor Bloemer met een roeiboot. Nadat de vorige pont in 2022 niet meer gerepareerd kon worden, werd een tijdelijke huurpont ingezet, waarvan de kosten gedeeld werden door de gemeenten Haarlemmermeer en Aalsmeer.

De nieuwe elektrische pont, gebouwd in Friesland, is voorzien van een dak volledig bedekt met zonnepanelen en een groot accupakket in het ruim, waardoor het de hele dag kan varen en ’s nachts aan de wal oplaadt. Het biedt ruimte aan ongeveer 12 personen of fietsers tegelijkertijd.

Foto: Gemeente Haarlemmermeer

Gepubliceerd: 8 april 2024 om 21:27 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×