'Musicals in concert' in De Spil in Kudelstaart

Kudelstaart – Op zaterdag 20 april is er een muzikaal feestje in De Spil te Kudelstaart. Muziekvereniging Sursum Corda viert haar 95-jarig jubileum en heeft OVA Musicals uit Amstelveen uitgenodigd voor een samenwerking. De 95ste verjaardag was al op 28 september 2023, dat was ook de start van de viering van het jubileum. In december was er al een kerstconcert en nu ‘Musicals in Concert’ op 20 april in De Spil.

Sursum Corda is een actieve vereniging opgericht op 28 september 1928. Het harmonieorkest staat onder leiding van de enthousiaste dirigente Elivera van Sloten. Iedere vrijdagavond wordt onder haar leiding gerepeteerd in het Middelpunt te Aalsmeer. Het zou kunnen dat u de vereniging alleen kent van de jaarlijkse oliebollenactie, maar het is zeker de moeite waard om nader kennis te maken bij het feestelijke concert met het thema ‘Musicals in Concert’.

De vereniging heeft ook een klein opleidingsorkest waar beginnende muzikanten kunnen leren samenspelen, elke oneven week op de vrijdagavond van 19.00 uur tot 19.45 uur. Jong Sursum doet de aftrap van het concert met Game of Thrones en Lord of the Rings.

Sursum Corda vervolgt het concert met het stuk Pinocchio, een mooi stuk voor harmonie waarbij presentator Alma de Jong een belangrijke rol zal vervullen. Samen met de zangers van OVA Musicals zal uitgevoerd worden o.a. ‘And all that Jazz’ uit de musical Chicago, ‘Tomorrow’ uit de musical Annie en ‘Dancing Queen’ uit de musical Mamma Mia. De verschillende solisten van OVA Musicals hebben hun favoriete musical-song uitgekozen om te vertolken. Afgelopen weken is daarop druk gerepeteerd samen met het harmonieorkest.

OVA Musicals

OVA Musicals is een musicalvereniging uit Amstelveen, vroeger ook wel bekend als de Operette Vereniging Amstelveen. Ieder jaar treedt OVA Musicals drie keer op in de grote zaal van de Schouwburg Amstelveen. Op 21 en 22 juni brengen ze Petticoat op de planken. Eerder vertolkten ze o.a. Beauty and the Beast, Ciske de Rat, Jesus Christ Superstar en Titanic- de musical. Voor Jekyll & Hyde ontvingen ze een nominatie voor een Amateur Musical Award voor Beste Musical (Drama). Iedere voorstelling wordt gemaakt onder de bezielende leiding van het artistieke team bestaande uit een regisseur, muzikaal leider en choreograaf. Vanavond dit muzikale uitstapje in samenwerking met Sursum Corda.

Aanvang van het concert: 20.00 uur
Kaarten:  €15,- (incl. 1 consumptie)
Kaarten reserveren: concertsursumcorda@gmail.com. Kaarten zijn ook aan de zaal te koop, mits beschikbaar
Het adres: Spilstraat 5 in Kudelstaart

Gepubliceerd: 8 april 2024 om 20:15 uur, geschreven door Mandy van der Zwaard

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×