Paspoortpiek: vraag op tijd nieuw reisdocument aan

Aalsmeer – In Aalsmeer worden inwoners opgeroepen om op tijd hun paspoort of identiteitskaart te vernieuwen. Door de verlenging van de geldigheidsduur naar 10 jaar in 2014, vervallen er veel documenten in het eerste halfjaar van 2024. De gemeente waarschuwt voor oplopende wachttijden door de grote vraag.

Inwoners ontvangen herinneringsbrieven om een afspraak te maken voor vernieuwing. Dit kan twee maanden van tevoren via de website aalsmeer.mijnafspraakmaken.nl of telefonisch. De balie burgerzaken heeft tijdelijk ruimere openingstijden om iedereen te kunnen helpen.

Voor een vlotte afhandeling dienen aanvragers hun oude document(en), een recente pasfoto en eventuele ouderlijke toestemming voor minderjarigen mee te nemen. Alle informatie staat op de website van de gemeente. Voorkom problemen en vraag tijdig een nieuw reisdocument aan.

Gepubliceerd: 2 april 2024

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×