Treurbeuk herplant op Boomkwekerskerkhof

Aalsmeer – Op woensdag 3 april is een treurbeuk opnieuw geplant op het monumentale boomkwekerskerkhof, nadat de oude boom tijdens een storm in 2013 was omgevallen. De wethouders Sven Spaargaren en Willem Kikkert hebben geholpen bij de aanplant van de nieuwe boom.

Het kerkhof, sinds 1985 een gemeentelijk monument, staat bekend om zijn diversiteit aan sierbomen en is alleen toegankelijk tijdens de gedichtentuin in september. Hoewel het officieel bekend staat als Begraafplaats Aalsmeer, dankt het zijn bijnaam “Boomkwekerskerkhof” aan de lokale boomkwekers die bij de oprichting in 1875 bomen hebben geleverd. Het kerkhof werd tussen 1875 en 1970 gebruikt, met de laatste bijzetting in 1987.

In 2010 heeft Stichting Oud Aalsmeer zich ingezet voor de renovatie, waarbij het monumentale hek werd geschilderd, bankjes en naambordjes werden geplaatst en grafzerken werden gerenoveerd. Er zijn momenteel 108 intacte zerken met meer dan 200 vermelde namen van begraven personen.

Gepubliceerd: 9 april 2024 om 19:19 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×