10-kamp Tim van den Berg

Aalsmeer – Het atletiekwedstrijd seizoen is weer van start gegaan en voor Tim van den Berg, lid van Phanos en woonachtig in Aalsmeer, betekende dit afgelopen weekend zijn debuut in een 10-kamp in Heerenveen, als deelnemer in de categorie U18.

Op zaterdag begon Tim zijn dag vroeg met de 100 meter. Met een verbluffende tijd van 11.58 seconden, verbeterde hij zijn persoonlijk record van 12.41 seconden en eindigde als derde in het veld. Ondanks wisselende windomstandigheden presteerde hij goed bij het verspringen en kogelstoten. Hoogspringen verliep niet zoals gehoopt, maar Tim herpakte zich bij de 400 meter met een prachtige tijd van 55,48 seconden.

Indrukwekkend
Na een goede rust, inclusief goed eten en een ijsbad, startte Tim dag twee met nog vijf onderdelen. Ondanks de regen en sterke tegenwind liep hij een mooie race en eindigde als tweede. Bij het polsstokhoogspringen schitterde hij met een persoonlijk record van 3.85 meter, waarmee hij de eerste plaats behaalde. Het speerwerpen en de afsluitende 1500 meter waren uitdagend, maar Tim eindigde als 6e in zijn eerste 10-kamp, met een indrukwekkend puntentotaal en veel ruimte voor verbetering. Het was een succesvol weekend voor Tim, op weg naar het NK over vier weken in Emmeloord!

Gepubliceerd: 6 mei 2024 om 19:14 uur, geschreven door Mandy van der Zwaard

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×