Historische Tuin heeft veiling voor kinderen

Aalsmeer – Op woensdag 15 mei organiseert Museum Historische Tuin een speciale bloemen- en plantenveiling, gericht op jonge bezoekers. Deze ervaring biedt zowel volwassenen als kinderen de kans om deel te nemen aan een echte veiling in de veilingzaal van het museum.

Tijdens de veiling zal veilingmeester Aat in begrijpelijke taal uitleggen hoe het veilsysteem werkt. Hij zal vragen beantwoorden zoals hoe de veiling vroeger in Aalsmeer plaatsvond, waarom kwekers hun planten naar de veiling brachten, en wat de betekenis is van de cijfers op de klok. Deelnemers zullen ook ontdekken hoeveel een bos bloemen kan opbrengen. Daarnaast krijgen ze de kans om zelf op de knoppen te drukken en leuke prijzen te winnen waar ze thuis mee aan de slag kunnen.

De veiling begint om 15.30 uur en duurt ongeveer een uur. Kinderen tot en met 12 jaar, donateurs en museumkaarthouders kunnen gratis deelnemen. Oudere kinderen en (groot)ouders/begeleiders zijn welkom met een entreekaartje. Vooraf aanmelden is niet nodig; iedereen kan binnenlopen en meedoen.

Gepubliceerd: 6 mei 2024 om 19:27 uur, geschreven door Mandy van der Zwaard

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×