Alles over waterscouting bij 'EchtWel'

Maandag 3 juni om 18.00 uur is het weer tijd voor het jeugdprogramma ‘EchtWel’. Deze maand ontvangen Esther en Adrie scouts en leiding van de waterscoutinggroep Wiol en Willem Barendsz.

Verkenner Dante Heideman, gids Yentle Thesing en leiding Sebastiaan Ramp en Jacqueline Blesgraaf komen er alles over vertellen.

De presentatoren hebben bergen vragen voor ze. Maar misschien heb jij ook wel een vraag? Mail deze dan voor maandag naar esther@radioaalsmeer.nl. Als je graag bij de scouts wil moet je zeker even luisteren naar www.radioaalsmeer.nl.

Iedereen heeft een ander zicht op de Scouting in het algemeen. Vaak is het cliché denken: dat ze vaak ‘wonen’ in hun uniform, alleen maar buiten spelen en de spelletjes die ze doen suf zijn. Maar gelukkig komen wekelijks honderd kinderen bij de Scouting en die zien dat ze wel allemaal leuke dingen doen. Er ontstaan veel vriendschappen waardoor ze heel lang op Scouting kunnen verblijven.

Wat is eigenlijk Scouting…
Scouting is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland. Als je lid wordt, ga je naar wekelijkse opkomsten, kun je mee op kamp en deelnemen aan allerlei evenementen. De leden maken niet alleen vrienden voor het leven, maar groeien in hun persoonlijke ontwikkeling. De scoutingactiviteiten zijn veel buiten en op het water met bootjes, aangezien ze een waterscouting zijn. Binnen de scoutinggroep zijn er verschillende speltakken waarin kinderen en jongeren uit één leeftijdsgroep hun spel spelen. De leeftijdsgroepen zijn 5-7 jaar (bevers), 7-11 jaar (welpen/dolfijnen), 11-16 jaar (scouts), 16-21 jaar (wilde vaart). Ben je ouder dan 21 jaar? Dan kan je aan de slag als leiding, klusser, vrijwilliger of donateur. Scouting biedt de leden, ongeacht culturele achtergrond, afkomst, gender, geloof, beperking of politieke overtuiging, een veilige en leerzame speelomgeving.

Over Jacqueline Blesgraaf
Zelf is Scouting met de paplepel ingegoten. In de buik van mijn moeder (Coq Scheltens) ging ik al mee op kamp. Heb alle speltakken doorlopen en uiteindelijk leiding geworden. Daarnaast zit ik in het bestuur, doe groepsbegeleiding en communicatie richting ouders. Maar ik doe dit niet alleen! Scouting is eigenlijk een bedrijf wat draait op vrijwilligers. Zonder vrijwilligers hebben we geen Scouting. Vaak denken mensen nl dat we betaald of een vergoeding krijgen, maar we krijgen niks. Behalve een glimlach van de kinderen, en daar doen we het voor.

 

 

Foto: Dante Heideman

Gepubliceerd: 27 mei 2024 om 22:19 uur, geschreven door Ilse Zethof

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×