Column: 'In the Air'

Op radioaalsmeer.nl verschijnt iedere zondag een nieuwe column geschreven door en voor Aalsmeerders of Kudelstaarters. Deze week de 12e column van Kim Maarse-Verschueren: ‘In the Air’

Terwijl ik deze column aan het schrijven ben, zitten wij thuis midden in de voorbereidingen voor het Weekaatje, met het thema “In the Air”, wat dit Pinksterweekend voor de 45ste keer plaats vindt op het terrein van FC Aalsmeer.

De paklijst ligt klaar samen met mijn eigen lijstje van dingen die er nog geregeld, gehaald of opgezocht moeten worden. Alleen onze jongste zal dit jaar, voor de tweede keer, samen met heel veel vriendjes uit de klas meedoen aan het Weekaatje. Vorig jaar brachten we ook nog de oudste naar het kampterrein, maar haar Weekaatje tijd zit erop.

Het Weekaatje-pret begint al eerder, namelijk al met inschrijven. Dan zitten we met alle mogelijk schermen (laptops, iPads, telefoons) klaar voor het inschrijven. Traditiegetrouw klapt de server van de website er altijd uit, omdat er ruim 280 ouders klaar zitten om hun kind/kinderen in te schrijven. En als het dan uiteindelijk gelukt is stromen ook de appjes in de klassenapp binnen bij wie het nog meer gelukt is. Wat volgt is de bekendmaking in welk groepje je zit, de kennismaking met de leiding en worden voorbereidingen getroffen voor het team-outfit en de versiering van de tent.

Nu is het aftellen echt begonnen. Tijdens de voetbaltrainingen wordt er door de jongste (en zijn vrienden) gekeken of de voorbereidingen op het kampterrein al zijn begonnen. Thuis zijn de voorbereidingen wel al begonnen; slaapzak, luchtbed en pomp worden van zolder gehaald. De weersvooruitzichten worden nauwlettend in de gaten gehouden. Vorig jaar was het stralend mooi weer, het jaar daarvoor stonden we nog soppend op het grasveld en moest we onze oudste ophalen uit een ondergelopen tent. Dus we houden inmiddels overal rekening mee. Korte broeken, regenlaarzen en toch maar een extra fleecedeken voor koude nachten. Ook de pilotenbril voor het team-outfit ligt klaar, net als zijn bord, beker en bestek. En natuurlijk heel belangrijk, misschien wel het belangrijkste, het zakje snoep dat mee mag.

Kledingsetjes worden met de jongste klaar gelegd met de daarbij behorende “instructies” Dit is handig als je het koud krijgt en Natte kleding en handdoeken doe je in deze zak en dus niet in je tas. Of die laatste instructie ook blijft hangen…laten we het erop houden dat ik mijn best heb gedaan. Maandagmiddag kieper ik de gehele inhoud van de tas in het washok ongeacht of het nat, vies of schoon is, gewoon in de wasmachine.

Terwijl wij ons richten op alles wat op de inpaklijst staat, kijkt de jongste vooral uit naar lekker voetballen met zijn vriendjes, zwemmen, de stormbaan, het slapen in de tent en het roeien. Er is door de organisatie weer een super programma opgezet voor zowel de jongste als de oudste groepen. Dus bij deze even een groot compliment voor de voltalige organisatie, vrijwilligers en leiders die dit weekend voor 280 kinderen weer mogelijk maken. Alle opbouwers van het kampterrein, de kookstaf voor het verzorgen van het ontbijt, lunch en avondeten, de begeleiders van spelonderdelen, leiders van alle teams, de EHBO-ers die pijntjes en tranen verzorgen, de nachtwakers voor de nachtbrakers en de organisatie die zorgen dat alles in goede banen verloopt. Jullie zorgen allemaal voor een onvergetelijk weekend! Dus dank je wel!

Ik ga nog even controleren of ik de zwemspullen in heb gepakt!

P.S. lijkt het je leuk om volgend jaar bij het Weekaatje te helpen? Op 4 juni is er informatieavond. Check even hun socials voor meer informatie.

Kim Maarse-Verschueren

Kim Maarse-Verschueren is 39 jaar, geboren en getogen in Aalsmeer.  Ze is getrouwd met Bas, mama van Fay (12 jaar) en Fedde (7 jaar). Lacht graag, heeft fibromyalgie, heeft soms moeite met die “lat” en zou het liefst in de Efteling willen wonen. Naast dat Kim werkzaam is bij Yuverta VMBO Aalsmeer, maakt zij samen met haar dochter een Podcast genaamd “De Brugcast”, die gaat over het gaan naar de brugklas. Ze schrijft graag over de dingen die zij meemaakt in haar dagelijks leven.

Gepubliceerd: 19 mei 2024 om 9:00 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×