Fascinerende insecten expositie op Historische Tuin

Aalsmeer – De Historische Tuin Aalsmeer presenteert momenteel een unieke fototentoonstelling van boeiende insecten zoals de bessenschildwants, goudwesp, weidebeekjuffer en koninginnenpage. Deze expositie bestaat uit twintig grote foto’s die de diversiteit en schoonheid van insecten laten zien. De beelden zijn gemaakt door de natuurwerkgroep van Fotoclub Perspektief uit Houten en zijn zowel binnen als buiten te bewonderen.

“De foto’s tonen hoe gevarieerd en soms verbazingwekkend de insectenwereld is,” aldus een woordvoerder van het museum. De tentoonstelling sluit aan bij het jaarthema ‘Plant & Insect’ van de Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen.

Daarnaast organiseert het museum een fotowedstrijd waarbij bezoekers worden uitgenodigd om zelf insecten te fotograferen. Inzendingen kunnen tot 1 juli worden ingediend, met prijzen zoals een grote afdruk van de eigen foto en een kans om deze te exposeren. De expositie loopt tot 1 augustus. Entree kost €6,50, maar is gratis voor museumkaarthouders. Meer informatie is te vinden op de website van de Historische Tuin Aalsmeer.

Foto: Connie Posthuma – Koninginnenpage

Gepubliceerd: 30 mei 2024 om 21:36 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×