Legmeerdijk deels afgesloten vanwege onderhoud

Aalsmeer – Momenteel worden er onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan een gasstation en leidingen op het fietspad van de Legmeerdijk (N231), tussen de rotondes Japanlaan en Snoekbaarsstraat. Deze werkzaamheden, die tot 7 juni duren, werden als zo urgent beschouwd dat ze niet konden wachten op de afronding van de werkzaamheden aan de nabijgelegen Machineweg. Dit heeft geleid tot twee tijdelijke omleidingen dicht bij elkaar.

Het fietspad is afgesloten op het werktraject, maar fietsers kunnen erlangs via een afgezette strook op de rijbaan. Het autoverkeer kan nog steeds de Japanlaan gebruiken. De Machineweg is alleen bereikbaar vanaf Amstelveen en via de Japanlaan.

Vorige week bleek dat de werkzaamheden voor onveilige verkeerssituaties zorgden. “Om de verkeersveiligheid te verhogen, is besloten de Legmeerdijk in één richting af te sluiten, van Aalsmeer naar Amstelveen,” aldus een woordvoerder van Stedin. Verkeer richting Amstelveen wordt omgeleid via de N201 en N521, terwijl verkeer vanaf Amstelveen naar Aalsmeer de Legmeerdijk kan blijven gebruiken.

Gepubliceerd: 28 mei 2024 om 23:13 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×