Oproep tot doortrekken Noord/Zuidlijn naar Haarlemmermeer

Haarlemmermeer – Een brede coalitie van bedrijven, de hospitalitysector, culturele instellingen, en zorg- en onderwijsorganisaties doet een dringende oproep aan het volgende kabinet om door te pakken met de Noord/Zuidlijn. Het beoogde nieuwe kabinet heeft de uitbreiding van de lijn als prioriteit aangemerkt, maar nu moet er actie volgen. Deze uitbreiding is essentieel voor de nationale en internationale bereikbaarheid, economische groei en duurzaamheid.

Op 11 november 2022 werd een historische investeringsovereenkomst gesloten voor de Metropoolregio Amsterdam (MRA), maar een tekort van bijna 2 miljard bedreigt nu deze plannen. De verlenging van de Noord/Zuidlijn naar Haarlemmermeer speelt een centrale rol in het vestigingsklimaat van Nederland. Het verbetert de verbindingen tussen Schiphol, Amsterdam, en belangrijke zakelijke districten, en is cruciaal voor het aantrekken van bedrijven en talent.

De coalitie benadrukt het belang van voortzetting van deze investeringsprojecten voor de regionale en nationale economie. Ze roepen het kabinet op om deze projecten met de hoogste prioriteit te behandelen en te zorgen voor de nodige financiering.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 21 mei 2024 om 6:00 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×