Zwervende bootbewoners dilemma voor gemeente

Aalsmeer – De gemeente Aalsmeer zoekt naar een oplossing voor de aanwezigheid van verwaarloosde boten en hun bewoners op de Westeinderplassen. De bewoners, zoals Pascal, een van de eigenaren van een slecht onderhouden boot, benadrukken dat zij geen overlast veroorzaken. “Wij zorgen niet voor overlast, stelen niet, intimideren niemand en als ons wordt gevraagd tolgeld te betalen, doen we dat gewoon,” zegt Pascal tegen ‘Nieuws in Aalsmeer’.

Recent zijn er klachten binnengekomen van omwonenden en winkeliers over overlast door deze boten bij het Praamplein. Hier mogen boten maximaal 72 uur aanmeren tegen een kleine vergoeding. Naast het Praamplein worden ook locaties als de Kolenhaven en verschillende plekken op de Westeinderplassen door deze boten bezet. Het gemeentebestuur vindt het lastig om een passende aanpak te vinden voor deze zogenaamde ‘Poelnomaden’.

Volgens burgemeester Gido Oude Kotte zijn sommige booteigenaren mensen met onbegrepen gedrag, wat het probleem complex maakt. “Je kan niet het bootje even weghalen en ergens anders neerleggen,” aldus Oude Kotte. De gemeente heeft BOA’s, politie en het sociaal team ingeschakeld om een oplossing te vinden. Oude Kotte waarschuwt wel dat bij hufterig gedrag de boten op een trailer afgevoerd kunnen worden naar het geregistreerde adres van de eigenaar.

Pascal, die al vijftien jaar rondvaart in de regio, erkent dat verwaarlozing van hun boten waarschijnlijk aanstoot geeft en overweegt om zijn boot op te knappen.

Bron: Nieuws in Aalsmeer

Gepubliceerd: 20 mei 2024 om 21:13 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×