Tragisch ongeval op Schiphol

Schiphol – Op Schiphol heeft woensdagmiddag 29 mei een noodlottig ongeval plaatsgevonden waarbij een persoon in een draaiende motor van een KLM Cityhopper terechtkwam. Schiphol bevestigt het incident en meldt: “Vandaag is er een afschuwelijk incident geweest waarbij een persoon in een vliegtuigmotor is beland. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden en we hebben zorg voor de passagiers en collega’s die dit hebben gezien.”

Het ongeluk vond plaats tijdens een zogenoemde pushback, waarbij het vliegtuig achteruit wordt geduwd om te vertrekken. Hulpdiensten rukten massaal uit, maar konden niet voorkomen dat het slachtoffer ter plekke overleed.

De Koninklijke Marechaussee is een onderzoek gestart naar de precieze toedracht van het ongeval. Getuigen en betrokkenen worden opgevangen en ondersteund.

Foto: Pexels

Gepubliceerd: 29 mei 2024 om 21:27 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×