Aalsmeerse Gerdie Bakker nieuw nummer

Aalsmeer – Als radiostation maak je soms leuke dingen mee. Nee, als radiostation maak je heel vaak veel leuke dingen mee, maar soms word je verrast. Door een gast, of een presentator die opeens iets leuks heeft. Maar soms ook als redactielid.

Aalsmeerse productie
Op de redactie kwam een mail binnen van Aalsmeerse zangeres Gerdie Bakker. Ze heeft een nieuw nummer opgenomen en dat bleek al haar tweede singel dit jaar te zijn. Tijd voor een paar vragen:

Wie is Gerdie?
“Ooit geboren in IJmuiden, nu 59 lentes oud en na veel omzwervingen terechtgekomen in het mooie Aalsmeer. Doordeweeks werk ik op de bloemenveiling en doe daar instructie. Dat betekent dat ik nieuwe mensen opleid tot verdeler bij Royal Flora Holland en dat doe ik zowel in het Nederlands als Engelstalig.”

Hoe ben je in de muziek terecht gekomen?
“Als kind al ik zong vaak in de kerk en ook op de lagere school. Daarna was er een hele tijd niets tot ik aan een talentenjacht meedeed en voor ik het wist stond ik in P60 in Amstelveen.” (Poppodium, red.)

Zing je ook in beide talen?
“Het liefst zing ik in het Nederlands omdat me dat het beste ligt, maar uiteraard heb ik ook een Engelstalig repertoire.”

Is er ook iets wat je niet zult zingen?
“Nummers die niet goed bij m’n stem passen zal ik nooit zingen, dus geen opera voor mij en ook geen te moeilijke nummers, daar begin ik niet aan. Het moet makkelijk te zingen zijn voor mij en voor publiek makkelijk mee te zingen.”

Wat was je leukste optreden?
“Alle optredens die ik in het verleden heb gedaan net als het optreden tijdens DownTown, vond ik superleuk, maar in Portugal mocht ik optreden in een hotel, dat was ook heel bijzonder.”

En nu heb je een nieuwe singel
“Mijn nieuwe single heet ‘De Troubadour’ en is een cover van Lenny Kuhr waarmee zij in 1969 het Songfestival heeft gewonnen. Het is een vrolijk nummer met een hoge meezingfactor. Je kunt het beluisteren op YouTube Spotify deezer en wie weet wel bij Radio Aalsmeer.”

Gepubliceerd: 23 juni 2024 om 11:21 uur, geschreven door Mandy van der Zwaard

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×