Amstelring hijst pridevlag op 4 juli

Aalsmeer – Op 4 juli om 14.00 uur wordt op alle locaties van Amstelring de Pridevlag gehesen. Hiermee wordt de Pride-periode voor de ouderenzorgorganisatie ingeluid. Het thema van Pride dit jaar is Together. Vanaf 4 juli gaat er langs bijna twintig Amstelring-locaties een roze koffer rond om de locaties met elkaar te verbinden en aandacht te geven aan inclusiviteit en het vieren van seksuele en genderdiversiteit.

Alternatief voor Canal Parade
De koffer bevat informatieve boeken en flyers over seksuele en genderdiversiteit, een podcast, roze films, een quiz, pride-versiering en miniatuurbootjes. Bewoners en bezoekers worden uitgedaagd om het mooiste miniatuur Pride-bootje te maken voor een botenverkiezing. Deze actie is een alternatief voor de Canal Parade, die voor veel ouderen moeilijk te bezoeken is.

Amstelring is een grote ouderenzorgorganisatie die onder andere verpleeghuizen, dagbesteding, wijkzorg en thuisbegeleiding biedt. De organisatie draagt met trots de roze loper, een keurmerk voor homovriendelijke zorg. Het hijsen van de Pridevlag symboliseert hun inzet voor een diverse en inclusieve omgeving, waar iedereen zich veilig voelt.

Foto: pexels

Gepubliceerd: 24 juni 2024 om 16:51 uur, geschreven door Mandy van der Zwaard

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×