Belangenorganisaties verzetten zich tegen bezuinigingen

Aalsmeer – Diverse belangenorganisaties in Aalsmeer protesteren tegen bezuinigingsvoorstellen in de Kadernota 2025. Door geplande grote investeringen en een daling van de overheidsbijdrage vanaf 2026, wil het gemeentebestuur besparen op verschillende projecten om de begroting sluitend te maken.

Het schrappen van het grote renovatieplan van het Raadhuisplein en een opknapbeurt van de Uiterweg stuit op verzet van het Ondernemersfonds Meer Aalsmeer. Zij benadrukken dat deze plannen essentieel zijn voor de ontwikkeling van Aalsmeer Centrum. Ook het verhogen van de onroerendezaakbelasting (OZB) en watertoeristenbelasting roept weerstand op. De Stichting Aalsmeer Westeinder Promotie (SAWP) uit kritiek op de verhoging van de watertoeristenbelasting van €1,61 naar €2,85. Volgens hen jaagt dit watersporttoeristen weg.

Wethouder Sven Spaargaren verdedigt de verhogingen als noodzakelijk voor het onderhoud van de gemeente, maar gaf in de vergadering toe dat vooraf overleg met betrokkenen beter was geweest. Hij benadrukt dat de gemeenteraad uiteindelijk beslist over de voorstellen.

Bron: ‘Nieuws in Aalsmeer
Foto: archieffoto

Gepubliceerd: 10 juni 2024 om 22:46 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×