FlorAalsmeer wil van tuinbouw naar woningen

Aalsmeer/Kudelstaart – Op 10 juni jl. heeft FlorAalsmeer een initiatiefvoorstel ingediend om verouderde tuinbouwopstallen aan de Mijnsherenweg in Kudelstaart om te zetten in betaalbare woningen. Dit voorstel, gericht aan raadsvoorzitter Gido Oude Kotte, vormt een belangrijke stap in de herontwikkeling van deze locatie.

Verouderde kassen
Tuiners aan de Mijnsherenweg hebben voorzitter Judith Keessen van FlorAalsmeer benaderd met plannen voor woningbouw op hun percelen. De kassen op percelen 51 t/m 59 en 32 t/m 38 zijn verouderd en niet langer rendabel, waardoor verdere investeringen onhaalbaar zijn. “Dit gebied is niet essentieel voor de Greenport-functie en past bij het beleid van de MRA om verouderde glastuinbouwgebieden te herstructureren,” aldus Keessen.

Unieke kans
De tuinders hebben zelfstandig een woningbouwplan voor driehonderd tot driehonderdvijftig betaalbare woningen uitgewerkt, zonder projectontwikkelaar. FlorAalsmeer heeft daarom een voorstel ingediend om het bestemmingsplan aan te passen voor de bouw van woningen en openbaar groen. “Dit is een unieke kans die zeker niet onbenut mag blijven. Het biedt een helder antwoord op de dringende behoefte aan betaalbare woningen voor zowel jongeren als ouderen in Kudelstaart,” benadrukt Keessen.

Gepubliceerd: 10 juni 2024 om 22:33 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×