'Echt Esther' over misbruik en Chinese geneeskunde

Maandag 17 juni ontvangt Esther Sparnaaij in haar programma ‘Echt Esther’ om 18.00 uur weer twee interessante gasten. Natas Libertas en Nancy Wong.

Natas heeft een fantastisch druk en gezellig gezin, en geniet van het leven. Dat is niet altijd zo geweest, omdat ze als kind op jonge leeftijd is misbruikt. Als kind dacht ze dat het heel normaal was en dat het erbij hoorde. Er was niemand die haar zag, wilde of kon horen. Dit was zo heftig dat ze niet anders kon als alles wegstoppen en afgesloten houden. Ze voelde zich eenzaam en alleen totaal onbegrepen, letterlijk opgebrand. Op verzoek is ze in therapie gegaan en bleef het niet bij de 2 gesprekken die ze op voorhand in gedachten had. Ze had een fantastische therapeute waarbij ze zichzelf kon en mocht zijn, maar ze luisterde ook zonder enige oordeel. Voor het eerst in haar leven werd ze gezien en gehoord. Er kwam een keerpunt in haar leven toen haar verteld werd dat haar ervaring helpend zou kunnen zijn voor slachtoffers / lotgenoten. Ze ging op zoek naar opleidingen. De opleiding tot Traumaseksuoloog was daarom een logische stap. De opleiding van Peter John Schouten gaf fantastische inzichten en in de praktijk bleek het net zo indrukwekkend te zijn. Haar opleiding werd een groot therapeutisch proces voor haarzelf.

De tweede gast is Nancy. Zij leert voor Chinees geneeskundige en maakt een heel mooi proces door. Nancy heeft in 2007 haar acupunctuurdiploma gehaald bij Shenzhou Open University in Amsterdam. Sinds 2015 is zij samen met Ronald in de praktijk gaan werken in Aalsmeer en sinds 2019 voltijd. Vanaf 1 mei gaat Nancy op een eigen locatie in Aalsmeer haar acupunctuurpraktijk, voedingsleer en DaoYinShu trainingen verder ontwikkelen. Nancy heeft vanaf 2007 de pakmei kungfu en de tuina bij Amien Ho geleerd en heeft diverse trainingsreizen gemaakt naar China om de ambacht verder te ontwikkelen. Nancy gaat zich nu meer richten op de acupunctuur en zal de tuina behandelingen door Ronald overgenomen worden. Bij Pollies Kookstudio in Oude Tongen is Nancy de opleiding tot kok met als specialisatie constitutie gericht koken begonnen en gaat binnenkort kook workshops organiseren. Ze leert bij prof. YK Leung over de NeiDan (internal medicine) via Daoyinshu en mag nu ook mensen begeleiden in deze technieken. Naast al haar talenten is Nancy ook PSYCH-K® facilitator en kan daarmee vanuit een andere hoek mensen helpen hun saboterende overtuigingen om te zetten naar ondersteunende overtuigingen.

Gepubliceerd: 10 juni 2024 om 10:00 uur, geschreven door Ilse Zethof

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×