Eindelijk doortrekking Burgemeester Hoffscholteweg?

Aalsmeer – Er is eindelijk positief nieuws over de langverwachte uitbreiding van de Burgemeester Hoffscholteweg naar de Kasteleinweg (N196). Na jaren van vertraging lijkt er eindelijk schot in de zaak te komen. CDA-raadslid Gerard Winkels en omwonenden uitten eerder hun onvrede over het oponthoud, maar recente ontwikkelingen bieden hoop.

Wethouder Bart Kabout heeft aangekondigd dat een overeenkomst met de eigenaar van een cruciale schuur aan de Stommeerkade nabij is. Deze schuur, waarvan een deel moet wijken voor de nieuwe weg, was een belangrijk obstakel. Kabout verwacht dat de onderhandelingen binnenkort afgerond zijn en dat de weg in 2025 voltooid kan worden.

De Burgemeester Hoffscholteweg is een essentieel project voor de verkeersdoorstroming in Aalsmeer en maakt deel uit van de zogenaamde Noordvork, die de woonwijken moet ontlasten van verkeer. Oud-burgemeester Joost Hoffscholte, naar wie de weg is vernoemd, opende het eerste deel in 2017. Nu lijkt het erop dat de weg eindelijk afgemaakt kan worden.

Bron: ‘Nieuws in Aalsmeer’
Foto: 'Nieuws in Aalsmeer'

Gepubliceerd: 8 juni 2024 om 21:58 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×