Gemeenteraad bespreekt toekomstplannen

Aalsmeer – Op 4 juli bespreekt de gemeenteraad van Aalsmeer de Kadernota 2025, waarin beleidsmatige en financiële kaders voor de komende jaren worden geschetst. Traditiegetrouw begint de bespreking met algemene beschouwingen, gevolgd door de mogelijkheid voor politieke partijen om moties en amendementen in te dienen. De vergadering start om 14.00 uur in het Raadhuis.

De Kadernota, die eerder deze maand in de commissies werd besproken, biedt inzicht in de financiële positie van Aalsmeer en helpt bij het maken van keuzes. Wethouder Financiën Spaargaren heeft vragen beantwoord en de nota toegelicht.

Vanaf 2026 zal Aalsmeer, net als veel andere gemeenten, te maken krijgen met bezuinigingen vanuit het Rijk, wat een jaarlijkse vermindering van 2,5 miljoen euro betekent. Hoewel de begroting voor 2025 en 2026 nog sluitend is, voorziet het college ingrijpende maatregelen vanaf 2027.

Belangrijke investeringen dit jaar zijn onder meer een nieuw zwembad, een brandweerkazerne en vijf kunstgrasvelden. Inwoners kunnen de besluitvorming volgen via TV Aalsmeer of de website.

Gepubliceerd: 25 juni 2024 om 19:11 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×