Nieuwe elektriciteitshuisjes versterken elektriciteitsnet

Aalsmeer – Het elektriciteitsnet in Aalsmeer, zoals in heel Nederland, staat onder grote druk door de groei van woningen, bedrijven, elektrische voertuigen en zonnepanelen. Liander pakt dit probleem aan door nieuwe elektriciteitshuisjes te plaatsen in de wijk Stommeer. Deze compacte stations, van ongeveer 6 tot 8 m² en 2 meter hoog, moeten de capaciteit van het net vergroten en storingen voorkomen.

“We hebben de afgelopen weken onderzoek gedaan naar de beste locaties,” meldt een woordvoerder van Liander. De gemeente en Liander bepalen samen de precieze plekken binnen een straal van 200 meter van de te bedienen woningen en bedrijven, waarbij veiligheid en verkeersdrukte belangrijke factoren zijn.

De omwonenden zijn inmiddels geïnformeerd via een brief. De voorbereidende werkzaamheden en het bestellen van materialen zullen ongeveer anderhalf jaar in beslag nemen voordat de nieuwe huisjes geplaatst kunnen worden. Meer informatie is te vinden op de website van Liander: www.liander.nl

Gepubliceerd: 25 juni 2024 om 18:04 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×